16.09.2021

  • Афганистанският президент Ашраф Гани заяви, че положението в държавата се е влошило поради внезапното решение на Вашингтон да изтегли войските на САЩ и НАТО, съобщава France 24.

  • Веднага щом американските войски напуснаха територията на страната, Талибан започна активно настъпление по стратегическите областни центрове и може да се опита да превземе Кабул.

  • Казах на президента на Съединените щати, че уважавам това решение, защото те са го взели сами, но знам, че то ще има последствия и афганистанцитеще бъдатотговорни за управлението на рисковете.

  • Афганистанският президент увери, че правителството му има военна стратегия, която е била консултирана и одобрена от САЩ, което ще му позволи да възстанови контрола върху ситуацията за шест месеца.

03/08/21 06:46

France 24: Президентът на Афганистан обвинява Вашингтон за настъплението на талибаните

/Поглед.инфо/ Афганистанският президент Ашраф Гани заяви, че положението в държавата се е влошило поради внезапното решение на Вашингтон да изтегли войските на САЩ и НАТО, съобщава France 24. Веднага щом американските войски напуснаха територията на страната, Талибан започна...

PogLed ·

France 24: Президентът на Афганистан обвинява Вашингтон за настъплението на талибаните

PogLed

Свързани теми

×
Последете Palo в Facebook