14.06.2021

С ЕДИН ПОГЛЕД

  • Това обяви д-р Милен Марков от Държавна агенция Безопасност на движението по пътищата на финалния етап на състезанието Най-добър млад шофьор на България, съобщават от 24 часа.

  • 85 на сто препоръчват да се шофира в придружител в първите седмици след получаване на книжка Близо 30% от младите шофьори признават, че пишат и четат съобщения на мобилните си телефони, докато шофират.

  • Сигнал за промяна в поведението на младите е, че 67% от анкетираните следят дали всички пътници са поставили обезопасителните си колани, в това число и пътуващите на задните седалки.

  • Близо 50% пък твърдят, че се чувстват готови да окажат първа помощ на пострадали при катастрофа.

14/05/21 19:38

КЛЮЧОВИ ДУМИ

30% от младите шофьори у нас пишат на телефоните си зад волана

Почти 30% от младите шофьори признават, че пишат и четат съобщения на мобилните си телефони, докато шофират. Това обяви д-р Милен Марков от Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" на финалния етап на състезанието "Най-добър млад шофьор на България", съобщават...

News BG ·

30% от младите шофьори пишат и четат съобщения, докато карат кола

85 на сто препоръчват да се шофира в придружител в първите седмици след получаване на книжка Близо 30% от младите шофьори признават, че пишат и четат съобщения на мобилните си телефони, докато шофират. Тези данни от проучване сред близо 1200 шофьори на възраст до 26 г....

24 chasa Bg ·

Свързани теми

×
Последете Palo в Facebook