09.08.2022

  • Сенатът на щата Ню Йорк одобри закон, забраняващ да се носят скрити оръжия на обществени места, като Таймс скуеър, обществения транспорт, паркове, болници, стадиони и детски градини.

  • В чест на уикенда за Четвърти юли (националния празник на САЩ) очаквам с нетърпение да подпиша законодателството, веднага щом бъде финализирано, каза губернатор Кати Хокъл на пресконференция след вота, цитирана от БТА.

  • Това се наложи след знаково решение на Върховния съд от миналата седмица, което отхвърли строгите правила на Ню Йорк за лицензиране на оръжията, припомня Ройтерс.

  • Демократичните лидери на Ню Йорк обаче се противопоставиха на решението и на съда, заявявайки, че ако има повече хора, разнасящи оръжие, ще има и повече насилие.

02/07/22 12:46

Щатът Ню Йорк прие по-строги ограничения за носенето на огнестрелно оръжие

Сенатът на щата Ню Йорк одобри закон, забраняващ да се носят скрити оръжия на обществени места, като "Таймс скуеър", обществения транспорт, паркове, болници, стадиони и детски градини. Кандидатстващият за разрешително за оръжие, освен това, ще трябва да даде на щатските...

Profit ·

Свързани теми

×
Последете Palo в Facebook