28.10.2021

  • Служебният министър Георги Панайотов съобщи, че е пътувал до Исламабад, Пакистан, за да прибере афганистанци и български граждани и се е срещнал със своя пакистански колега.

  • Те са евакуирани от Исламабад до София, преди това те са били изтеглени от Афганистан, поясни Панайотов, като уточни, че е бил с тях на борда.

  • От думите му стана ясно, че по време на престоя в Исламабад е провел среща с министъра на отбраната на Пакистан Первез Хатак и били обсъдени възможности за сътрудничество в областта на отбраната.

  • За обстановката Георги Панайотов коментира подробно: Пакистан е съседна на Афганистан държава, с тесни племенни, родови, културни връзки с Афганистан, тоест ръководството на Пакистан има ясна представа за случващото се там.

16/09/21 14:20

Самолет с 22-ма евакуирани от Афганистан пристигнал в София

Служебният министър Георги Панайотов съобщи, че е пътувал до Исламабад, Пакистан, за да прибере афганистанци и български граждани и се е срещнал със своя пакистански колега. "Днес сутринта в 5 ч. на летище София пристигна самолет на борда, на който се намират 22 афганистански...

News BG ·

Свързани теми

×
Последете Palo в Facebook