09.12.2021

  • По думите му отпуснатите авансови средства са по договори с „Автомагистрали“ ЕАД за ново строителство, а сумите, които пътните строители претендират, са по договори с АПИ за текущ ремонт и поддържани.

  • Чайков посочи, че няколко пъти са обявявали, че около 600 млн.лева трябва да бъдат преведени на пътностроителните фирми, за да не спре работата по обектите, които са поели: „Междувременно сумите се увеличават непрекъснато“.

  • Председателят на Браншовата камара „Пътища“ беше категоричен, че исканията им не са политически: „Единственото ни политическо искане беше за оставка на министър Виолета Комитова“.

  • Той беше категоричен, че дали има, или няма пари в държавата - това казва Министерството на финансите, а не МРРБ: „За септември беше обявен около 1 млрд.лева излишък.

17/10/21 11:36

Пътищари: Не са изхарчени авансите! Исканията ни не са политически!

По думите му отпуснатите авансови средства са по договори с „Автомагистрали“ ЕАД за ново строителство, а сумите, които пътните строители претендират, са по договори с АПИ за текущ ремонт и поддържани. „Няма как да се смесват възложителите“, подчерта той. Инж. Чайков посочи,...

FrogNews BG ·

Пътищари: Не са изхарчени авансите! Исканията ни не са политически!

FrogNews BG

Свързани теми

×
Последете Palo в Facebook