14.06.2021

С ЕДИН ПОГЛЕД

  • На форум на високо ниво министрите на туризма на ЕС обсъдиха актуалните проблеми и перспективи пред развитието на устойчив туризъм и създаването на стратегическия „Дневен ред 2030/2050“, съобщиха от Министерството на туризма.

  • Министър Стела Балтова очерта възстановяването на туристическия сектор като ключов приоритет, като изтъкна необходимостта от стимулиране на устойчивото развитие на туристическата екосистема чрез повишаване на уменията, зелен растеж и насърчаване на дигитализацията и иновациите.

  • Министър Балтова посочи като ключови стълбове на туризма зеления преход, дигиталната трансформация и мултидисциплинарната рамка, базирана на знания и умения, осигуряваща интегрирането на туризма в други свързани политики на ЕС.

  • Друга критична точка за туризма, изтъкната от министър Балтова, е възстановяването на мобилността и свързаността, където прилагането на вътрешно съвместими инструменти като дигиталния зелен сертификат е считан за важен градивен елемент.

14/05/21 22:54

Министрите на туризма от ЕС: Бъдещето е в зеления преход и цифровизацията

Служебният министър на туризма Стела Балтова очерта възстановяването на туристическия сектор като ключов приоритет. Тя участва във форум на високо ниво на министрите на туризма в ЕС, посветен на актуалните проблеми и перспективи пред развитието на устойчив туризъм и създаването...

News BG ·

Министрите на туризма от ЕС: Бъдещето е в зеления преход и цифровизацията

Φωτογραφία αρχείου

На високо ниво обсъдиха предстоящите предизвикателства пред туризма

На форум на високо ниво министрите на туризма на ЕС обсъдиха актуалните проблеми и перспективи пред развитието на устойчив туризъм и създаването на стратегическия „Дневен ред 2030/2050“, съобщиха от Министерството на туризма. Министър Стела Балтова очерта възстановяването...

24 chasa Bg ·

На високо ниво обсъдиха предстоящите предизвикателства пред туризма

Φωτογραφία αρχείου

Свързани теми

×
Последете Palo в Facebook