23.01.2022

  • Два са основните микроорганизми, който участват в процеса на ферментацията на кисело мляко-Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus.

  • Липсата или драстично намалените количества на т.нар.добри бактерии води до нарушаване на паметта, концентрацията и регенеративните процеси при увредени клетки.

  • Учените установили също, че липсата на полезни чревни бактерии води до проблеми с нервните връзки в мозъка, а също и в периферната нервна система.

  • Получените метаболити оказват благотворно влияние и редица здравословни ефекти върху организма на хората Киселото мляко съдържа вещества, които потискат развитието на редица патогенни и непатогенни микроорганизми.

02/12/21 09:12

КЛЮЧОВИ ДУМИ

Кисело мляко предпазва от рак

След дългогодишни лабораторни изследвания, учени доказаха, че липсата на полезни чревни бактерии води до косвено увреждане на мозъка. Основната причина за трайното премахване на полезните чревни бактерии е при прием на антибиотици, а също така при неправилно хранене. Липсата...

Fitwell ·

Свързани теми

×
Последете Palo в Facebook