28.10.2021

  • Израелският президент Ицхак Херцог е имал необявена среща миналата седмица с йорданския крал Абдула Втори, което е нов признак за подобряване на двустранните отношения, съобщи Асошиейтед прес, позовавайки се на канцеларията на Херцог.

  • По покана на краля новият президент на Израел се е срещнал с него в двореца му в йорданската столица Аман, се казва в съобщението на израелското президентство.

  • Той се е състоял по-малко от два месеца след като Абдула Втори и израелският премиер Нафтали Бенет са имали тайна среща след годините на обтегнати отношения при бившия министър-председател Бенямин Нетаняху.

  • В съобщението за срещата си в Аман Херцог говори за подобрените регионални отношения и успеха на споразуменията, с които Израел миналата година нормализира отношенията си с Бахрейн, Мароко, Судан и Обединените арабски емирства.

05/09/21 10:44

КЛЮЧОВИ ДУМИ

Израелският президент се е срещнал с йорданския крал

Израелският президент Ицхак Херцог е имал необявена среща миналата седмица с йорданския крал Абдула Втори, което е нов признак за подобряване на двустранните отношения, съобщи Асошиейтед прес, позовавайки се на канцеларията на Херцог. По покана на краля новият президент...

24 chasa Bg ·

Свързани теми

×
Последете Palo в Facebook