05.10.2022

  • Всички тези рискове представляват сериозно предизвикателство за глобалната продоволствена сигурност“, казва главният икономист на Организацията по прехрана и земеделие Максимо Тореро, цитиран от CNBC.

  • Експертите обаче предупреждават, че докато спадът в цените на храните от рекордните им нива е добре дошъл, има сериозни съмнения дали той ще се запази в по-дългосрочен план.

  • „Остават много несигурности, включително високите цени на торовете, които могат да повлияят на бъдещите перспективи за производство и поминъка на фермерите, мрачната глобална икономическа перспектива и валутните движения.

  • Сред основните са споразумението на Украйна и Русия да възобновят износа на зърно през Черно море след месеци на блокада, по-добрата реколта от очакваното, забавянето на глобалната икономика и силният щатски долар.

09/08/22 16:07

КЛЮЧОВИ ДУМИ

Драстичен спад в световните цени на храните през юли. Дали ще продължи?

Цените на храните бележат значителен спад през юли спрямо предходния месец - особено тези на пшеницата и растителното масло. Това показват последните данни на Организацията по прехрана и земеделие на ООН. Експертите обаче предупреждават, че докато спадът в цените на храните...

Profit ·

Свързани теми

×
Последете Palo в Facebook