23.01.2022

  • „Премиерът [Борис Джонсън] каза, че Обединеното кралство ще продължи да използва всички икономически и дипломатически инструменти, с които разполага, за да предотврати всякаква руска агресия срещу Украйна“, казаха от кабинета на Джонсън.

  • Според офиса на Джонсън, политиците „се съгласиха да възобновят разговора след беседата на президента Байдън с президента [Владимир] Путин [на Русия] утре [вторник]“.

  • „Лидерите призоваха Русия да намали нивото на напрежение и потвърдиха, че твърдо подкрепят териториалната цялост на Украйна“, се казва в съобщението.

  • Както каза в понеделник прессекретарят на руския лидер Дмитрий Песков, президентите ще обсъдят напрежението около Украйна, напредването на НАТО към границите на Руската федерация и инициативата на руския лидер за гаранции за сигурност.

07/12/21 08:24

КЛЮЧОВИ ДУМИ

Джонсън щял да използва всички средства за да спре "руска агресия" срещу Киев

/Поглед.инфо/ Лидерите на Великобритания, САЩ, Франция, Германия и Италия обсъдиха ситуацията около Украйна в понеделник в телефонен разговор, като призоваха Русия да намали нивото на напрежението. Това се казва в съобщение, разпространено от кабинета на британския премиер...

PogLed ·

Джонсън щял да използва всички средства за да спре "руска агресия" срещу Киев

PogLed

Свързани теми

×
Последете Palo в Facebook