25.09.2020

С ЕДИН ПОГЛЕД

  • Tesla обяви планове да набере 2 млрд.долара от борсата чрез предлагане на нови акции, в опит да се възползва от сериозното поскъпване на книжата си през последните няколко месеца.

  • Така пазарната капитализация на прозиводителя скочи до небето, като Tesla вече струва повече от General Motors и Ford Motor, взети заедно.

  • Решението за набиране на свеж капитал от борсата може и да идва като гръм от ясно небе за някои инвеститори, следили коментарите на Мъск в близкото минало, посочва анализаторът на Wedbush Даниел Айвс.

  • Тогава Мъск посочи, че компанията може да генерира достатъчно пари в брой и сама да финансира амбициозните си планове за разширяване.

14/02/20 11:18

КЛЮЧОВИ ДУМИ

Tesla ще набере още 2 млрд. долара на борсата

Tesla Inc. е изправена пред нов регулаторен контрол над своите финанси, докато се опитва да набере над 2 млн. долара от продажба на акции, за да помогне за укрепване на баланса си. Комисията за ценни книжа и борси (SEC) е издала призовка на Tesla в началото на декември,...

Investor ·

Tesla ще набере още 2 млрд. долара на борсата

Investor

Tesla набира 2 млрд. долара чрез ново предлагане на акции

Tesla обяви планове да набере 2 млрд. долара от борсата чрез предлагане на нови акции, в опит да се възползва от сериозното поскъпване на книжата си през последните няколко месеца. Компанията за електрически автомобили ще предложи 2.65 млн. броя акции, като изпълнителният...

Profit ·

Свързани теми

×
Последете Palo в Facebook