20.03.2023

С ЕДИН ПОГЛЕД

  • Това стана факт на фона на растящите цени на изкопаемите горива и силното търсене след избухването на войната в Украйна през миналата година, пише CNBC.

  • Американските големи петролни компании Exxon Mobil и Chevron, като най-големите петролни и газови компании на Запад, се очаква да реализират общи печалби от близо 200 милиарда долара за годината, по данни на Refinitiv.

  • Енергийните фирми отбелязаха рекордни печалби, след като цените на петрола и газа скочиха след нахлуването в Украйна.

  • Печалбите достигнаха 39,9 милиарда долара през 2022 г., двойно повече от общата сума за миналата година и най-високите в 115-годишната история на компанията, информира БиБиСи.

02/02/23 12:51

КЛЮЧОВИ ДУМИ

Shell отчете рекордна печалба през 2022 г.

Петролният и газов гигант Shell отчете рекордни годишни печалби, след като цените на горивата скочиха миналата година след инвазията на Русия в Украйна. Печалбите достигнаха 39,9 милиарда долара през 2022 г., двойно повече от общата сума за миналата година и най-високите...

News BG ·

Shell отчете рекордна печалба през 2022 г.

Φωτογραφία αρχείου

Петролният гигант Shell се похвали най-високата печалба в над 100-годишната си история

Британският петролен гигант Shell отчете най-високата си годишна печалба. Това стана факт на фона на растящите цени на изкопаемите горива и силното търсене след избухването на войната в Украйна през миналата година, пише CNBC. Shell отчете печалби от 39,9 милиарда долара...

Money Bg ·

Петролният гигант Shell се похвали най-високата печалба в над 100-годишната си история

Φωτογραφία αρχείου

Свързани теми

×
Последете Palo в Facebook