05.08.2020

С ЕДИН ПОГЛЕД

  • Това прогнозира в регулярния си годишен доклад за страната ни лидерът в застраховането на търговски кредити в света и у нас - Euler Hermеs.

  • Така положителната тенденция от последните години се запазва с леко забавяне на темпа спрямо 2019 година, за която се очаква средното увеличение да достигне близо 12%.

  • Стагнация на пазара на труда Ръстът на заплатите обаче няма да може да разреши задълбочаващия се проблем с недостига на работна ръка, като експертите прогнозират стагнация на пазара на труда.

  • Положителната тенденция за по-добро усвояване на европейските фондове, която наблюдавахме през 2017 и 2018 година, също изчезва от картината.”,обяснява Манфред Щамер, Главен анализатор Икономически проучвания и оценка на риска на Euler Hermes.

14/01/20 13:21

КЛЮЧОВИ ДУМИ

Euler Hermes: Бизнесът остава под натиск заради стагнация на пазара на труда

Слабият износ и успокояването на вътрешното потребление ще забавят ръста на българската икономика до 3% през 2020 година. В същото време заплатите в България ще продължат да растат и през настоящата година с прогнозен среден ръст от 8%, но ни чака стагнация на пазара на...

Investor ·

Euler Hermes: Бизнесът остава под натиск заради стагнация на пазара на труда

Investor

Заплатите в България ще се увеличат с още 8% и през 2020 година, но ни чака стагнация на пазара на труда 0

Заплатите в България ще продължат да растат и през 2020 година с прогнозен среден ръст от 8%. Така положителната тенденция от последните години се запазва с леко забавяне на темпа спрямо 2019 година, за която се очаква средното увеличение да достигне близо 12%. Това прогнозира...

Econ ·

Свързани теми

×
Последете Palo в Facebook