03.08.2021

С ЕДИН ПОГЛЕД

  • Една от версиите за началото на традицията да се шегуваме е свързана с Франция, по времето на Луи 14-ти и смяната на Юлианския календар с Григорианския.

  • Денят на шегата не е официален празник, но е спечелил широка популярност и се празнува като ден, в който много хора се шегуват и разказват забавни небивалици на своите приятели, семейство, учители, съседи и колеги.

  • Друга история разказва, че празникът на хумора се е родил в Англия през 1860 г. Английски джентълмени били поканени на тържествена церемония по „изкъпването на белите лъвове, която трябвало да се проведе на 1 април.

  • Кралят издал закон, с който въвежда датата 1 април за начало на календарната година на мястото на 1 януари.

01/04/20 00:35

КЛЮЧОВИ ДУМИ

1 април - Денят на шегата

Денят на шегата не е официален празник, но е спечелил широка популярност и се празнува като ден, в който много хора се шегуват и разказват забавни небивалици на своите приятели, семейство, учители, съседи и колеги. Съществуват различни версии за произхода му. Една от...

Petel ·

1 април - Денят на шегата

Petel

Денят на шегата

Денят на шегата се празнува в различни страни по света на 1 април всяка година. Денят на шегата не е официален празник, но е спечелил широка популярност и се празнува като ден, в който много хора се шегуват и разказват забавни небивалици на своите приятели, семейство, учители,...

Actualno ·

Денят на шегата

Φωτογραφία αρχείου

Свързани теми

×
Последете Palo в Facebook