06.02.2023

  • Хана Йоберг Шведката Хана Йоберг спечели индивидуалния старт на 15 километра в Контиолахти, Финландия, с който се откри сезонът в Световната купа по биатлон при жените.

  • За 27-годишната Йоберг, която е олимпийска шампионка в дисциплината от Пьончан 2018 и световна шампионка от Йостерсунд 2019, това е първа победа в старт на тази дистанция в състезание от Световната купа.

  • Германките Ванеса Фойгт без грешка и Денизе Херман с две също намериха място в топ шест, като двете бяха разделени от французойката Жулия Симон, която приключи пета с един пропуск в стрелбата.

  • Втора на 36.5 секунди остана норвежката Ингрид Тандреволд, която проведе перфектно стрелбата си и свали всички 20 мишени, а трета с една грешка в стрелбата завърши италианката Лиза Витоци на 39.7 секунди.

30/11/22 17:58

КЛЮЧОВИ ДУМИ

Шведка откри с победа сезона в биатлона при жените

Хана Йоберг Шведката Хана Йоберг спечели индивидуалния старт на 15 километра в Контиолахти, Финландия, с който се откри сезонът в Световната купа по биатлон при жените. За 27-годишната Йоберг, която е олимпийска шампионка в дисциплината от Пьончан 2018 и световна шампионка...

InSport ·

Шведка откри с победа сезона в биатлона при жените

InSport

Свързани теми

×
Последете Palo в Facebook