30.09.2020

  • Проучване на Greater Capital Area Association of Realtors (GCAAR) показва, че средните цени на жилищата през юни са достигнали най-високото си ниво в историята от 620 хил.долара.

  • Те са подкрепени от стабилния пазар на труда в американската столица и решението на гиганта в онлайн търговията на дребно Amazon да установи втората си централа в окръг Арлингтън, щата Вирджиния.

  • Новите жилищни проекти, включително в квартал Southwest Waterfront, на 2,5 км от Капитолия, „помагат за катализирането на ръста на населението“ в тези райони, казва Джеф Тъкър, главен икономист в имотната компания Zillow.

  • Промените в правилата за федералните данъци, които миналата година въведоха таван от 10 хил.долара за приспадане на имотния данък от федералните данъци, не са засегнали пазара в столицата, казва Коки Адаси, председател на GCAAR.

20/09/19 11:59

КЛЮЧОВИ ДУМИ

Централата на Amazon повиши цените на жилищата във Вашингтон до исторически връх

Доналд Тръмп пропусна да сключи най-голямата имотна сделка в кариерата си, когато Дания попари желанието му да купи Гренландия миналия месец, но във Вашингтон, където се намира официалният дом на президента, по-обикновени сделки с жилищни имоти се постигат значително по-лесно...

Investor ·

Централата на Amazon повиши цените на жилищата във Вашингтон до исторически връх

Investor

Свързани теми

×
Последете Palo в Facebook