12.12.2019

  • Още миналата година от Ветеринарния съюз са предложили на институциите бърза регистрация на всички домашни прасета с облекчена процедура, но от там са отказали.

  • От Агенцията по храните обаче изискват мерки за биосигурност, номер на обекта, комисия, която да го приеме, купуване на прасе само с ушна марка и това отблъсна хората от процедурата - заяви още д-р Алчев.

  • Председателят на Регионалната колегия упрекна институциите и политиците, че се опитват да изземат функциите на ветеринарните лекари и техния съюз и да ги превърнат в обикновени изпълнители на решенията на БАБХ и Министерството на земеделието.

  • Решението на Министерството на земеделието през 2014 год.да не подписва рамков договор с ветеринарите и да не финансира определени ветеринарни дейности, доведе до липса на превенция относно заболяванията- добави той.

14/08/19 15:29

Тежката процедура при регистрация на прасетата отказа хората да ги легализират

Грешни решения на Министерство на земеделието и Агенцията по безопасност на храните спомогнаха за кризата с африканската чума по свинете. Още миналата година от Ветеринарния съюз са предложили на институциите бърза регистрация на всички домашни прасета с облекчена процедура,...

BNR BG ·

Тежката процедура при регистрация на прасетата отказа хората да ги легализират

BNR BG

Свързани теми

×
Последете Palo в Facebook