14.08.2020

  • Планът, който представям днес, ще мобилизира поне 1 трилион евро и ще покаже посоката и ще предизвика вълна от зелени инвестиции, заяви пред Европейския парламент Урсула фон дер Лайен.

  • За това са нужни значителни инвестиции от националните публични и частни сектори и един от тях ще е представеният днес План за устойчиво инвестиране в Зелената сделка на Европа.

  • Европейският съюз си поставя за цел да стане до 2050 г. първото международно държавно обединение, което има неутрален ефект върху промените в климата.

  • Предназначението му е да мобилизира обществени ресурси и да стимулира включването на частни фондове чрез финансови инструменти на ЕС - в частност InvestEU - което да доведе до поне 1 трилион евро инвестиции.

14/01/20 16:51

КЛЮЧОВИ ДУМИ

С идея за поне €1 трлн. инвестиции Еврокомисията представи план за Зелена сделка

"Планът, който представям днес, ще мобилизира поне 1 трилион евро и ще покаже посоката и ще предизвика вълна от зелени инвестиции, заяви пред Европейския парламент Урсула фон дер Лайен. Европейският съюз си поставя за цел да стане до 2050 г. първото международно държавно...

Dnevnik BG ·

Свързани теми

×
Последете Palo в Facebook