27.09.2020

С ЕДИН ПОГЛЕД

  • Въпреки изразените тревоги по Наредба Н-18, представители на софтуерните компании у нас са участвали в десетките работни срещи в различни формати, организирани между държавната администрация и бизнеса.

  • „Особено притеснително за софтуерните компании бе последното съображение, като някои от тях обмисляха да прекратят оперативната си дейност – нещо, което БАСКОМ направи всичко по силите си да предотврати”, подчертаха от асоциацията.

  • За това алармират в своя позиция до медиите от БАСКОМ.

  • Опасяваме се, че заради грешки в подхода може да се направи отстъпление от правилните по своята същност, цели и дух реформи за модернизация и дигитализация на данъчната система”, гласи официалното изявление на асоциацията.

16/09/20 11:30

КЛЮЧОВИ ДУМИ

Софтуерните компании у нас искат трансформация на касовите апарати за по-голям контрол

Хаосът със СУПТО струва милиони загуби на бизнеса, а проблемът с контрола върху отчитането на оборотите остава и ще се задълбочава. За това алармират в своя позиция до медиите от БАСКОМ. Те подчертават, че софтуерните компании трябва да бъдат въвлечени в рестарта на диалога...

News BG ·

БАСКОМ: Хаосът със СУПТО струва милиони загуби на бизнеса

След близо тригодишна сага държавата се отказва от разпоредбите в Закона за ДДС, засягащи изискванията за деклариране и използване на СУПТО – акт, който Българска асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ) приветства заради съществените пропуски, нуждата от сериозно оптимизиране...

TechNews ·

БАСКОМ: Хаосът със СУПТО струва милиони загуби на бизнеса

TechNews

Свързани теми

×
Последете Palo в Facebook