14.08.2020

  • С първата си стихосбирка, която публикува сама – „Мляко и мед” – канадската поетеса от индийски произход Рупи Каур (изписвана най-често като рупи каур) бързо се превръща във феномен от световен мащаб.

  • Бестселъров автор номер 1 на „Ню Йорк Таймс”, Рупи пише и илюстрира десетки стихове, които набират популярност през профила ѝ в световната платформа Инстаграм.

  • Както и първата ѝ стихосбирка, „Слънцето и нейните цветя” изминава житейския път на рупи от страданието по загубата, през намирането на вътрешната сила и преодоляването.

  • Вдъхновена от индийската култура, от устоите на традиционните индийски семейства и от поезията на ливанския философ Халил Джубран, Рупи посвещава стиховете си на женската сила и освобождението.

14/01/20 07:50

КЛЮЧОВИ ДУМИ

"Слънцето и нейните цветя" от Рупи Каур – световната сензация в превод и на български

Творческото пътешествие на най-продаваната в света поетеса продължава с втора стихосбирка, „слънцето и нейните цветя”, по стъпките на първия ѝ бестселър „мляко и мед”. „Слънцето и нейните цветя” – книга номер 1 в категория „Поезия” на Amazon в света – излиза в превод и...

Actualno ·

Свързани теми

×
Последете Palo в Facebook