14.08.2020

  • Повече от 2 години след поръчковото убийство на журналистката Дафне Каруана Галиция и поредица от обвинения за връзки на хора от правителството със заподозрени поръчители и извършители управляващата партия в Малта избра нов премиер.

  • Абела е 14-ият министър-председател на Малта и осмият, откакто тя става независима държава през 1964 г. Новият премиер е с малък политически опит - депутат е от едва 2 години.

  • Баща му Джордж Абела бе зам.-председател на Лейбъристката партия до 1998 г. и изгуби изборите за партиен лидер, когато Мускат я оглави през 2008 г. По-късно той бе президент на Малта.

  • Абела никога не е критикувал остро предшественика си, а по темата за убийството на Каруана Галицияказа, че би премахнал свързани с него политици от постовете им по-рано.

14/01/20 16:51

КЛЮЧОВИ ДУМИ

Син на бивш президент е новият премиер на Малта

Повече от 2 години след поръчковото убийство на журналистката Дафне Каруана Галиция и поредица от обвинения за връзки на хора от правителството със заподозрени поръчители и извършители управляващата партия в Малта избра нов премиер. Робърт Абела положи клетва днес. Абела...

Dnevnik BG ·

Свързани теми

×
Последете Palo в Facebook