02.12.2022

С ЕДИН ПОГЛЕД

  • Омбудсманът на Бургас Тодор Стамболиев сигнализира за нова практика на EVN, при която от месец ноември доставчикът на електроенергия за предоставянето на промишлен ток вече иска аванс, в размер на 50% от предходната сметка.

  • До това становище стига Стамболиев след като получава жалба от жител на Бургас, собственик на къща с Акт 15, поради който гражданинът е принуден да заплаща ток по цени като за промишлена електроенергия.

  • Затова той поставя въпросът пред Омбудсмана на РБ, както и пред Комисията за енергийно и водно регулиране, които да проверят дали решението на EVN е съобразено с изискванията на Закона за енергетиката и Наредбите.

  • При извършване на проверка, на страницата на „EVN България Електроснабдяване“, Стамболиев установява наличието на известие от доставчика в този смисъл.

24/11/22 16:56

КЛЮЧОВИ ДУМИ

Сигнал до омбудсмана на Бургас: ЕВН кара свои абонати да плащат авансово за неизползван ток

За интересен казус сигнализира общественият посредник на Община Бургас, Тодор Стамболиев. Получил е Жалба от наш съгражданин, който притежава имот в гр. Бургас,  като къщата е само с Акт 15 за удостоверяване на годността на строежа и поради тази причина се заплаща ток по...

Gramofona ·

Сигнал до омбудсмана на Бургас: ЕВН кара свои абонати да плащат авансово за неизползван ток

Gramofona

Бургаският омбудсман разглежда авансови сметки за ток на бизнеса

Омбудсманът на Бургас Тодор Стамболиев сигнализира за нова практика на EVN, при която от месец ноември доставчикът на електроенергия за предоставянето на промишлен ток вече иска аванс, в размер на 50% от предходната сметка. До това становище стига Стамболиев след като...

News BG ·

Свързани теми

×
Последете Palo в Facebook