23.01.2022

С ЕДИН ПОГЛЕД

  • insport olympic От администрацията на американския президент Джо Байдън обявиха дипломатически бойкот на Зимните олимпийски игри през 2022 г. в Пекин като сигнал срещу „продължаващия геноцид и престъпления срещу човечеството“.

  • Американските спортисти ще имат право да се състезават на Игрите в Китай, но дипломати и правителствени служители няма да пътуват до Пекин по време на най-големия спортен големия спортен форум.

  • Политиката важи и за Параолимпийските игри, които също ще се проведат в Пекин.

  • Джен Псаки също така обяви, че Белият дом не смята, че би било „правилна стъпка“ да бъдат наказани американските спортисти, които тренират от години, ако бъде наложен пълен бойкот от САЩ на Олимпиадата.

07/12/21 11:25

КЛЮЧОВИ ДУМИ

САЩ обявиха дипломатически бойкот на олимпиадата в Пекин

insport olympic От администрацията на американския президент Джо Байдън обявиха дипломатически бойкот на Зимните олимпийски игри през 2022 г. в Пекин като сигнал срещу „продължаващия геноцид и престъпления срещу човечеството“. Това обяви прессекретарят на Белия дом Джен...

InSport ·

САЩ обявиха дипломатически бойкот на олимпиадата в Пекин

InSport

САЩ ще бойкотират Олимпийските игри в Пекин

Съединените щати официално обявиха дипломатически бойкот на зимните олимпийски игри в Пекин. Новината беше потвърдена от говорител на Белия дом. Причината - нарушаване на човешките права в Китай. Не закъсняха и реакциите от китайска страна - според Пекин, дипломатическият...

FrogNews BG ·

САЩ ще бойкотират Олимпийските игри в Пекин

FrogNews BG

Свързани теми

×
Последете Palo в Facebook