07.12.2019

  • Русия е много по-напред от САЩ в разработването на нови ядрени ракети въпреки проваления тест на руско въоръжение, който предизвика реакция и у американския президент Доналд Тръмп.

  • Неговият руски колега Владимир Путин „многократно е казвал, че руските разработки в тази област задминават нивото, достигнато от други държави и са в значителна степен уникални“, заяви говорителят на държавния глава Дмитрий Песков.

  • Коментарът на Тръмп потвърждава спекулациите в руските медии, че тестваното оръжие е ракета SSC-X-9 Skyfall, известна в Русия като „Буревестник“.

  • Неговото изказване е в отговор на туит на Тръмп, в който той заяви, че САЩ разполагат с подобна, „макар и по-напреднала технология“, като тази, причинила ракетната експлозия, която отне живота на петима учени.

13/08/19 22:50

КЛЮЧОВИ ДУМИ

Русия и САЩ влязоха в словесна надпревара за ядрените си възможности

Русия е много по-напред от САЩ в разработването на нови ядрени ракети въпреки проваления тест на руско въоръжение, който предизвика реакция и у американския президент Доналд Тръмп. Неговият руски колега Владимир Путин „многократно е казвал, че руските разработки в тази...

Investor ·

Русия и САЩ влязоха в словесна надпревара за ядрените си възможности

Investor

Свързани теми

×
Последете Palo в Facebook