29.01.2020

  • Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) следи събитията около експлозията на руски военен полигон миналата седмица, но няма да проверява или разследва случилото се, тъй като правомощията й се простират само до граждански обекти.

  • Почти седмица след взрива на ядрено устройство и потвърдената вчера висока радиация (но само за около 2 часа и под опасните за здравето на хората нива) Русия държи почти в пълна секретност инцидента.

  • От Росатом заявиха, че гибелта на петима служители на компанията е заради взрив в края на тест на ракетен двигател с течно гориво и изотопен енергоизтоник.

  • Той допълва, че данни от системата за автоматизиран мониторинг на радиационната обстановка (ASKRO) потвърждава официалните данни за ниво на алфа-, бета- и гама-радиацията в Архангелска област, равно на естествения радиационен фон за района.

14/08/19 17:32

"Росатом": Ядрената агенция на ООН няма пълномощия да проверява взрива

Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) следи събитията около експлозията на руски военен полигон миналата седмица, но няма да проверява или разследва случилото се, тъй като правомощията й се простират само до граждански обекти. Почти седмица след взрива на "ядрено...

Faktor ·

"Росатом": Ядрената агенция на ООН няма пълномощия да проверява взрива

Faktor

Свързани теми

×
Последете Palo в Facebook