22.07.2019

С ЕДИН ПОГЛЕД

  • Люси Дяковска ще влезе в ролята на изкусителката в най-новото премиерно заглавие наПловдивската опера.

  • За първи път в България ще бъде представена танго-операта „Мария от Буенос Айрес“ с музика на Астор Пиацола и текст на Хорасио Ферер.

  • Първата изпълнителка на ролята на Мария била известната танго изпълнителка Амелита Балтар, която Пиацола среща в един популярен бар в Буенос Айрес.

  • Премиерата на единствената танго опера в света е на 13-ти януари 2019 г. и е част от официалната програма по повод откриването на Пловдив - Европейска столица на културата 2019!

11/01/19 18:09

КЛЮЧОВИ ДУМИ

Люси Дяковска влиза в ролята на изкусителка в "Мария от Буенос Айрес"

Люси Дяковска ще влезе в ролята на изкусителката в най-новото премиерно заглавие на Пловдивската опера. Тя ще бъде Мария в едноименната танго опера от Астор Пиацола - "Мария от Буенос Айрес". Сюреалистичната опера от Астор Пиацола – фюжън от танго, поезия и класическа...

Pleven Utre ·

Люси Дяковска влиза в ролята на изкусителка в "Мария от Буенос Айрес"

Pleven Utre

Пътеводител на фестивалния стопаджия – Пловдив 2019

Откриването на годината, в която Пловдив ще бъде Европейска столица на културата, ще бъдат на 12 януари. Концерти, изложби, пърформанси и една опера. За първи път в България ще бъде представена танго-операта „Мария от Буенос Айрес“ с музика на Астор Пиацола и текст на Хорасио...

BNR BG ·

Пътеводител на фестивалния стопаджия – Пловдив 2019

BNR BG

Свързани теми

×
Последете Palo в Facebook