09.12.2019

  • Държавният глава Румен Радев наложи вето върху Закона за ратифициране на международен договор за самолетите F-16 Block 70 и свързана с тях поддръжка, приет от 44-ото Народно събрание на 19 юли тази година.

  • Като държавен глава и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили на Република България не мога да остана безучастен към процесите на модернизиране на Българската армия, посочва президентът в мотивите за ветото.

  • Обвързването на Република България със задължения, при това за години напред, без да има национално съгласие и убеденост във взаимноприемливите условия на договора, е изключително тревожно, допълва той.

  • Острите спорове в Народното събрание при обсъждането на ратификационния закон, нетипични за този вид закони, показаха, че по параметрите на договора не е потърсено и не е постигнато обществено съгласие, отбелязва държавният глава.

23/07/19 15:22

Президентът наложи вето върху сделката за F-16

Държавният глава Румен Радев наложи вето върху Закона за ратифициране на международен договор за самолетите F-16 Block 70 и свързана с тях поддръжка, приет от 44-ото Народно събрание на 19 юли тази година. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава, предаде БТА....

Gramofona ·

Президентът наложи вето върху сделката за F-16

Φωτογραφία αρχείου

Свързани теми

×
Последете Palo в Facebook