13.11.2019

С ЕДИН ПОГЛЕД

  • Хората, които редовно консумират съдържащи захар напитки, са изложени на повишен риск от рак, съобщават Ройтерс и Франс прес, позовавайки се на публикация в сп.

  • Констатирахме, че повишената консумация на подсладени напитки е позитивно свързана с общ риск от рак, както и с риск от рак на гърдата, казва д-р Матилд Тувие от изследователския екип.

  • През последните десетилетия консумацията на подсладени напитки се е увеличила в глобален мащаб и се свързва с опасността от затлъстяване, признато като водещ рисков фактор за развитието на рак.

  • Проучването е обхванало 101 257 души във Франция, 21 процента от които мъже и 79 процента жени, наблюдавани в продължение на минимум девет години.

11/07/19 17:18

КЛЮЧОВИ ДУМИ

Повече от 25 грама захар дневно повишават риска от раково заболяване

Хората, които редовно консумират съдържащи захар напитки, са изложени на повишен риск от рак, съобщават Ройтерс и Франс прес, позовавайки се на публикация в сп. "Бритиш медикъл джърнъл". През последните десетилетия консумацията на подсладени напитки се е увеличила в глобален...

BNR BG ·

Повече от 25 грама захар дневно повишават риска от раково заболяване

BNR BG

Причиняват ли сладките напитки рак?

Сладките напитки, в това число плодовия сок и газираните напитки, е възможно да увеличават риска от рак, твърдят френски учени. Връзката между двете неща се появява в проучване, публикувано в Британския медицински журнал, което е следило над 100 000 души в продължение...

Profit ·

Причиняват ли сладките напитки рак?

Φωτογραφία αρχείου

Свързани теми

×
Последете Palo в Facebook