28.05.2023

  • Цените на петрола се понижават в петък сутринта, спадайки за четвърта поредна сесия поради опасения от твърде агресивно затягане на паричната политика от Федералния резерв на САЩ.

  • Основният понижаващ фактор за петролния пазар тази седмица бяха ястребовите коментари на шефа на Фед Джером Пауъл, който допусна възможността за ускоряване на темповете на повишаване на лихвените проценти.

  • Анкетирани от Trading Economics анализатори прогнозират, че данните ще покажат продължаващ показател за безработица от 3,4%, както и увеличение на броя на работните места в икономиката на САЩ с 205 000.

  • Инвеститорите се опасяват, че твърдата политика на Фед може да доведе до рецесия в САЩ, което от своя страна ще се отрази на търсенето на гориво в най-голямата икономика в света.

14/03/23 11:43

КЛЮЧОВИ ДУМИ

Петролът поевтинява за четвърти пореден ден

Цените на петрола се понижават в петък сутринта, спадайки за четвърта поредна сесия поради опасения от твърде агресивно затягане на паричната политика от Федералния резерв на САЩ. Към 9:12 часа българско време цената на майските фючърси за сорта Brent на лондонската борса...

Money Bg ·

Свързани теми

×
Последете Palo в Facebook