20.03.2023

  • Седем южни перуански региона - Мадре де Диос, Куско, Пуно, Апуримак, Арекипа, Мокегуа и Такна - ще попаднат под мярката, която ще остане в сила 60 дни, според съобщение в правителствения вестник.

  • Мярката бе наложена, за да се справят властите с двумесечния бунт срещу президента Дина Болуарте, който вече взе 48 жертви в сблъсъци между протестиращи и силите за сигурност.

  • Тъй като новото разширение не обхваща столицата Лима, нито Ел Каляо, където се намират главните летище и морските терминали на страната, извънредното положение там ще изтече в средата на февруари.

  • Припомняме, че Перу бе въвлечено в политическа криза с почти ежедневни демонстрации от 7 декември, когато тогавашният президент Педро Кастильо беше арестуван след опит да разпусне Конгреса и да управлява с указ.

06/02/23 04:07

КЛЮЧОВИ ДУМИ

Перу удължи извънредното положение

Правителството на Перу в неделя удължи извънредното положение, съобщи АФП. Седем южни перуански региона - Мадре де Диос, Куско, Пуно, Апуримак, Арекипа, Мокегуа и Такна - ще попаднат под мярката, която ще остане в сила 60 дни, според съобщение в правителствения вестник....

News BG ·

Свързани теми

×
Последете Palo в Facebook