01.10.2020

  • Стефка Петрова, консултант на в. 24 часа по хранене и диетика от старта на здравното приложение Докторе, кажи!през 2001 г. Дестилираната вода е лишена от всички минерали, които се съдържат в обикновената питейна вода.

  • Експертите на Световната здравна организация анализираха всички научни доказателства и през 2003 г. публикуваха специален доклад, наречен Здравни рискове от пиенето на деминерализирана вода.

  • Основните изводи са следните: 1) Пиенето на дестилирана вода нарушава нормалното разпределение на електролитите (йони на натрия, калия и хлора) в клетките и междуклетъчното пространство, което води до нарушаване на жизненоважни функции.

  • Допълнително деминерализираната вода стимулира диурезата (отделянето на вода чрез отделителната система) и увеличава екскретирането на натриеви и хлорни йони.

14/02/20 12:19

Отслабва ли се с пиене на дестилирана вода?

Отговаря проф. Стефка Петрова, консултант на в. "24 часа" по хранене и диетика от старта на здравното приложение "Докторе, кажи!" през 2001 г. Дестилираната вода е лишена от всички минерали, които се съдържат в обикновената питейна вода. Поддръжниците на пиенето на дестилирана...

24 chasa Bg ·

Свързани теми

×
Последете Palo в Facebook