28.09.2020

С ЕДИН ПОГЛЕД

  • Екип от палеонтолози откриха, според тях, най-старите сперматозоиди в света, запазени в мънички ракообразни в парче кехлибар в Мианмар на 100 милиона години, съобащава БГНЕС, позовавайки се на предаде АФП.

  • Най-старите известни примери от преди това са на 17 000 000 години, според екипа от експерти, ръководен от Уанг Хе от Китайската академия на науките в Нанкин.

  • Сперматозоидите са открити в тялото на женски екземпляр, което показва, че тя трябва да е била оплодена малко преди да бъде хваната в капана на дървесната смола.

  • Сперматозоидите са открити в остракод, вид ракообразни, които съществуват от 500 000 000 години и днес се срещат в много океани, твърдят учените.

16/09/20 11:25

Откриха най-старите сперматозоиди в света

Екип от палеонтолози откриха, според тях, най-старите сперматозоиди в света, запазени в мънички ракообразни в парче кехлибар в Мианмар на 100 милиона години, предаде АФП, цитирана от "Канал 3". Най-старите известни примери за вкаменени сперматозоиди от животни открити преди...

24 chasa Bg ·

Най-старите сперматозоиди в света, открити в кехлибар

Екип от палеонтолози откриха, според тях, най-старите сперматозоиди в света, запазени в мънички ракообразни в парче кехлибар в Мианмар на 100 милиона години, съобащава БГНЕС, позовавайки се на предаде АФП. Най-старите известни примери от преди това са на 17 000 000 години,...

Actualno ·

Свързани теми

×
Последете Palo в Facebook