05.06.2020

С ЕДИН ПОГЛЕД

  • Над 270 души са убити при протестите в Ирак, които продължават от 1 октомври, заяви в Женева Рупърт Колвил, официален говорител на Службата на Върховния комисар по човешки права на ООН, съобщи БГНЕС.

  • От 1 октомври до вчера вечерта Службата за човешки права в мисията на ООН за подпомагане в Ирак записа 269 смъртни случая във връзка с демонстрациите, които се провеждат в цялата страна, каза още експертът.

  • Ние сме сериозно загрижени за непрекъснатите съобщения за смърт и наранявания, вследствие на полицейска употреба на сила срещу демонстранти, както и на убийства от въоръжени хора в Ирак.

  • Гутериш осъди стрелбата с бойни патрони по протестиращи в Ирак Според него още петима души са убити по време на демонстрации пред сградата на правителството в Басра.

08/11/19 22:54

КЛЮЧОВИ ДУМИ

ООН: Над 270 са жертвите на протестите в Ирак

Над 270 души са убити при протестите в Ирак, които продължават от 1 октомври насам. Това заяви в Женева Рупърт Колвил, официален говорител на Службата на Върховния комисар по човешки права на ООН, предадоха световните агенции, цитирани от БГНЕС. "Ние сме сериозно загрижени...

Actualno ·

ООН: Над 270 са жертвите на протестите в Ирак

Actualno

ООН: Над 270 са жертвите на протестите в Ирак

Над 270 души са убити при протестите в Ирак, които продължават от 1 октомври, заяви в Женева Рупърт Колвил, официален говорител на Службата на Върховния комисар по човешки права на ООН, съобщи БГНЕС. "Ние сме сериозно загрижени за непрекъснатите съобщения за смърт и наранявания,...

DarikNews Bg ·

ООН: Над 270 са жертвите на протестите в Ирак

DarikNews Bg

Свързани теми

×
Последете Palo в Facebook