12.08.2020

  • Преди да заеме високия пост в града, Тодор Йотов е билвоенен аташе в Полша, Литва, Латвия и Естония, в Посолството на България във Варшава, Полшаи се е смятал за доверено лице на БСП.

  • Вчера Тодор Йотов се нагърбил в уникалната задача да раздава стикери с искане за оставка на правителството и главния прокурор и знамена на събралите се хора във Варна.

  • Според местните медии той е близък до царистите на Симеон Сакскобургготски, оказали огромно влияние за съставянето на кабинета на Румен Радев, както и до Делян Пеевски.

  • Макар много от областните управители, назначени по време на служебния кабинет, да са били препоръчани на Радев от Корнелия Нинова, Йотов се появява като такъв заради тесните си контакти именно с новоизбрания президент.

01/08/20 17:27

КЛЮЧОВИ ДУМИ

Назначеният от Румен Радев областен управител на Варна организирал метежа в морската столица вчера

Тодор Йотов Йотов, който беше назначен за областен управител на Варна по време на служебния кабинет на Румен Радев, вчера е бил вдъхновителят и лицето на протестното автошествие в морската столица. Това разкриха пред ПИК възмутени участници в протестите в града, които заради...

PIK Bg ·

Назначеният от Румен Радев областен управител на Варна организирал метежа в морската столица вчера

Φωτογραφία αρχείου

Свързани теми

×
Последете Palo в Facebook