02.12.2022

С ЕДИН ПОГЛЕД

  • Ковачевски допълни, че гражданите на РСМ трябва да бъдат достойни и да се държат по европейски начин, като страна-членка на НАТО и държава, която е започнала преговори за присъединяване към ЕС.

  • Утре официално ще бъде открита нова сграда на Културно-информационния център на България в Скопие, в присъствието на министрите на културата на България Велислав Минеков и на Република Северна Македония Бисера Костадиновска-Стойчевска.

  • Македонският премиер припомни, че има нов Закон за сдруженията на гражданите, според който всички сдружения, които са регистрирани в държавата трябва да бъдат хармонизирани, независимо кои са и какви са.

  • Ковачевски припомни и приетите поправки в Закона за сдруженията и фондациите, забраняващи имена, които в страната се смятат за спорни и са свързани с определени исторически периоди.

24/11/22 15:14

Ковачевски: Необходими са центрове, които сближават гражданите, а не да ги разединяват

Ковачевски допълни, че гражданите на РСМ трябва да бъдат достойни и да се държат по европейски начин, като страна-членка на НАТО и държава, която е започнала преговори за присъединяване към ЕС. Ковачевски поясни, че при откриването на клубовете е необходимо "избраните...

FrogNews BG ·

Ковачевски: Необходими са центрове, които сближават гражданите, а не да ги разединяват

FrogNews BG

Кубовете ни в РСМ са единствено провокация заради имената си, според Ковачевски

"Още когато се отваряха тези клубове казах, че те могат да представляват единствено провокация, заради имената, които им бяха дадени, които будят негативни чувства в гражданите, защото са свързани с най-негативната част от европейската история. Призовах да се отварят културно-информационни...

News BG ·

Свързани теми

×
Последете Palo в Facebook