11.08.2020

  • В своя труд по политическа психология Иван Кръстев и Стивън Холмс твърдят, че предполагаемият край на историята всъщност се е оказал само началото на Ерата на имитацията.

  • Гледайки към историята от последните 30 години, те показват, че вълната от популистка ксенофобия в Източна Европа се дължи предимно на негодуванието срещу императива на Запада регионът да стане като него.

  • Още през декември германското издание на Имитация и демокрация оглави класацията на авторитетния Ди Цайт за нехудожествена литература.

  • Автор е на книгите: Бенжамен Констан и създаването на модерния либерализъм, Анатомия на антилиберализма, Теория на либералната демокрация: Желания и ограничения, Мантията на матадора: Американският безразсъден отговор на тероризма и Началото на политиката.

14/07/20 01:11

КЛЮЧОВИ ДУМИ

Книгата на Иван Кръстев и Стивън Холмс ще излезе на български през октомври

Трудът по политическа психология на Иван Кръстев и Стивън Холмс спечели наградата Lionel Gelber. Книгата The Light that Failed на Иван Кръстев и Стивън Холмс, отличена с престижната канадска награда Lionel Gelber, ще излезе на български в началото на октомври. В превод...

Dnevnik BG ·

Свързани теми

×
Последете Palo в Facebook