01.03.2021

  • Поправките бяха направени съвместно от Държавната комисия по здравеопазване, Министерството на науката и технологиите и Държавното управление на традиционната китайска медицина.

  • Кодексът постановява, че целият процес на медицински проучвания - от кандидатстването за проекти до публикации, преглед и оценка на резултатите от изследванията, трябва да отговаря на правилата за почтеност и добросъвестност, предава радио Китай.

  • Освен това за всяка лична небрежност по отношение на управлението на проекта и надзора, както и за всяко неправомерно поведение, трябва да бъдат поети съответните отговорности.

  • Изследователските институти по медицина са длъжни да оповестят публично наложените наказания за академични нарушения и да съхраняват оригиналните данни, биоинформация, снимки и документация за научните проучвания за последваща проверка.

23/02/21 12:24

Китай преразгледа етичния кодекс за почтеност на медицинските проучвания

Китай преразгледа етичния кодекс за почтеност на медицинските проучвания, като изясни правилата и границите за съответните практики на учените и изследователските институти. Поправките бяха направени съвместно от Държавната комисия по здравеопазване, Министерството на науката...

24 chasa Bg ·

Свързани теми

×
Последете Palo в Facebook