20.03.2023

  • Говорителят на външното министерство Мао Нин също каза, че няма информация дали планираното за следващата седмица пътуване до Китай на държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен ще се осъществи по график.

  • Китай е отговорна страна и винаги е спазвала стриктно международните закони и Китай няма намерение да нарушава територията и въздушното пространство на която и да е суверенна държава.

  • На ежедневен брифинг Мао каза, че политиците и обществеността трябва да се въздържат от преценка, преди да имаме ясно разбиране на фактите относно докладите за шпионски балон.

  • Прессекретарят на Пентагона бригаден генерал Патрик Райдър каза, че балонът в момента се намира на височина доста над търговския въздушен трафик и не представлява военна или физическа заплаха за хората на земята.

03/02/23 12:06

КЛЮЧОВИ ДУМИ

Китай коментира балона над САЩ

Китай заяви в петък, че проучва съобщенията, че китайски шпионски балон се намира във въздушното пространство на САЩ и призова за спокойствие, добавяйки, че "няма намерение да нарушава територията и въздушното пространство на която и да е суверенна държава", предава Associated...

News BG ·

Китай коментира балона над САЩ

Φωτογραφία αρχείου

Свързани теми

×
Последете Palo в Facebook