22.10.2019

С ЕДИН ПОГЛЕД

  • Крал Карл Густаф, кронпринцеса Виктория и дъщеря ѝ Естел Шведският крал Карл Густав премахна от кралския двор петима от внуците си – но това е добра новина и за тях, и за данъкоплатците.

  • Преди 46 години Карл XVI Густав стана крал на Швеция, защото беше единственото момче в семейството на своите родители.

  • Става въпрос за децата на двете му по-малки деца – принц Карл Филип и принцеса Маделин.

  • Единствените представители на коронатапо време на официални събития остават децата на Виктория Шведска и принц Даниел- 7-годишната принцеса Естели 3-годишният принц Оскар.

09/10/19 14:15

КЛЮЧОВИ ДУМИ

Карл Густав - нетрадиционният монарх, който изключи пет внучета от кралското семейство

Крал Карл Густаф, кронпринцеса Виктория и дъщеря ѝ Естел Шведският крал Карл Густав премахна от кралския двор петима от внуците си – но това е добра новина и за тях, и за данъкоплатците. Решението на монарха означава, че не са длъжни да работят за короната, а съответно...

Dnevnik BG ·

Карл Густав - нетрадиционният монарх, който изключи пет внучета от кралското семейство

Φωτογραφία αρχείου

Крал Карл XVI Густав, който съкрати петима от своите наследници

Преди 46 години Карл XVI Густав стана крал на Швеция, защото беше единственото момче в семейството на своите родители. Въпреки че беше най-малкото дете във фамилията, такива бяха правилата тогава. През 1980 г. обаче беше въведена промяна по отношение на правата на принцесите...

News BG ·

Свързани теми

×
Последете Palo в Facebook