06.06.2020

  • Световната здравна организация (СЗО) заявява, че подобни слухове се разпространяват по-бързо от вируса” и ги определя като “информационна епидемия от планетарен мащаб”.

  • Според доклад на специалния екип на ЕС срещу дезинформацията източникът на някои неверни твърдения са отделни политически сили, включително крайната (алтернативната) десница в САЩ, Китай и Русия.

  • Затова е създадена обща страница за европейските мерки срещу кризата, която скоро ще съдържа и специална информация за развенчаване на често срещани митове, свързани с епидемията.

  • Освен това експерти и политици от ЕС и държавите членки редовно провеждат видео конференции, за да обсъждат опитите за дезинформация и да споделят начини за противодействие и запознаване на хората с рисковете.

04/04/20 09:02

Какво да направим срещу разпространението на дезинформация?

В блогове и в социалните мрежи можете да откриете всякакви твърдения – от това, че източникът на вируса е супа от прилепи, до спекулации, че страните в ЕС се борят една с друга за намалели доставки на медицинско оборудване. Световната здравна организация (СЗО) заявява,...

Velikotarnovo Utre ·

Какво да направим срещу разпространението на дезинформация?

Velikotarnovo Utre

Свързани теми

×
Последете Palo в Facebook