06.02.2023

  • Илон Мъск, който счупи рекорди по лично богатство миналата година, когато акциите на неговата компания за електрически превозни средства Tesla скочиха, сега има още един рекорд на името си.

  • Тъй като цената на акциите на Tesla продължава да пада през 2022 г., състоянието на Мъск е намаляло с над 100 милиарда долара тази година, съобщава Bloomberg.

  • Според индекса на милиардерите на Bloomberg Мъск сега има 157 милиарда долара, само с 13 милиарда долара повече от Бернар Арно, председател и главен изпълнителен директор на групата за луксозни продукти Louis Vuitton.

  • Част от спада може да се отдаде на зависимостта на Tesla от Китай за производството на нейните електрически автомобили и компоненти, заради отказа на страната да се откаже от политиката си за нулев COVID.

23/11/22 13:33

КЛЮЧОВИ ДУМИ

Илон Мъск, Tesla, акции и колко точно е загубил милиардерът през 2022 г.

Илон Мъск, който счупи рекорди по лично богатство миналата година, когато акциите на неговата компания за електрически превозни средства Tesla скочиха, сега има още един рекорд на името си. С този обаче, едва ли ще се гордее. Тъй като цената на акциите на Tesla продължава...

LifeStyle ·

Илон Мъск, Tesla, акции и колко точно е загубил милиардерът през 2022 г.

Φωτογραφία αρχείου

Свързани теми

×
Последете Palo в Facebook