28.03.2020

  • Ръководителите на над двадесет компании, основно в сектори, които са силно засегнати от пандемията от коронавирус и/или от мерките, наложени срещу нея, са започнали да се отказват от чати от възнаграждението си, предаде Bloomberg.

  • Тези в Сингапур, Израел, Нова Зеландия, Австралия, Великобритания и на други места също са прибегнали до такава мярка.

  • Пониженията на някои плащания са направени като част от общите мерки за справяне със срива на някои индустрии, но други са доброволни, като знак на солидарност със служителите на компаниите, посочват от Zero Hedge.

  • В случая на американската United, двама служители ще се откажат от заплатите си изобщо до средата на 2020 г., а главният изпълнителен директор на JetBlue Робин Хейс ще получава 80% от предишното си плащане.

17/03/20 17:25

Изпълнителни директори започнаха да свиват възнагражденията си, за да понижат щетите върху бизнеса

Ръководителите на над двадесет компании, основно в сектори, които са силно засегнати от пандемията от коронавирус и/или от мерките, наложени срещу нея, са започнали да се отказват от чати от възнаграждението си, предаде Bloomberg. Сред тях са бизнеси от сферите на туризма,...

Money Bg ·

Свързани теми

×
Последете Palo в Facebook