25.01.2020

С ЕДИН ПОГЛЕД

  • Излишното тегло е виновно за 6 % от случаите на рак Учени от университета в Бристол, Англия, заключиха, че наднорменото тегло и затлъстяването увеличават най-малко 2 пъти риска от рак, предаде БТА.

  • След това прибегнали до метода на Менделеевата рандомизация, който е свързан с изследване на естествени изменения на гените.

  • Специалистите установили каква е активността на гени в злокачествени туморни образувания на тъкани при 8 вида рак, за които е била констатирана връзка със затлъстяването, информира БТА.

  • Той дава възможност да се определи ролята на един или друг фактор за развитие на заболяване, т.е.открива причинно-следствена връзка.

14/08/19 16:43

Затлъстяването увеличава риска от рак

Излишното тегло е виновно за 6 % от случаите на рак Учени от университета в Бристол, Англия, заключиха, че наднорменото тегло и затлъстяването увеличават най-малко 2 пъти риска от рак, предаде БТА. Специалистите установили каква е активността на гени в злокачествени туморни...

Nova BG ·

Затлъстяването увеличава риска от рак

Nova BG

Затлъстяването увеличава двойно риска от рак

Учени от университета в Бристол, Англия, заключиха, че наднорменото тегло и затлъстяването увеличават най-малко 2 пъти риска от рак, съобщи сайтът MedicalXpress. Специалистите установили каква е активността на гени в злокачествени туморни образувания на тъкани при 8 вида...

24 chasa Bg ·

Затлъстяването увеличава двойно риска от рак

24 chasa Bg

Свързани теми

×
Последете Palo в Facebook