02.12.2022

С ЕДИН ПОГЛЕД

  • В отговор, ръководителят на Xbox на Microsoft Фил Спенсър публично обеща да продължи да доставя игрите от серията Call of Duty на PlayStation, „стига да има PlayStation, до които да се доставя“.

  • Sony, основният противник на сделката, твърди, че съществуващата тригодишна договорка за доставка на най-продавания франчайз на Activision - Call of Duty, за PlayStation е „неадекватна на много нива“ и не гарантира нищо.

  • Activision Blizzard разработва добре познати серии от игри за конзоли и компютри като Call of Duty, Diablo и World of Warcraft, както и Candy Crush за мобилни устройства.

  • Това може да навреди на бизнеса на Sony Group Corp., която произвежда конзолите PlayStation.

24/11/22 15:09

КЛЮЧОВИ ДУМИ

Задава се нова спирачка за сделката Microsoft-Activision, този път от САЩ

Федералната търговска комисия на САЩ (FTC) „вероятно“ ще заведе антитръстов иск срещу Microsoft и Activision Blizzard, за да блокира планираната сделка за сливане на компаниите на стойност 69 милиарда долара, пише Politico, позовавайки се на „три различни източника, запознати...

Profit ·

Американските регулатори може да спрат сливането на Activision с Microsoft

Акциите на американския разработчик на видеоигри Activision Blizzard паднаха рязко по време на допълнителната търговия в Ню Йорк в сряда поради съобщения в медиите, че Федералната търговска комисия (FTC) може да се обърне към съда, за да блокира покупката на компанията от...

Money Bg ·

Свързани теми

×
Последете Palo в Facebook