14.04.2021

С ЕДИН ПОГЛЕД

  • Проучвания на ЕК потвърдиха българската позиция, че Пакета Мобилност I водят до ръст на вредните емисии, съобщиха от министерството на транспорта.

  • Българският министър Росен Желязков не един път повтаряше тази теза.

  • Дискусията, в резултат на публикуваните проучвания, е в синхрон с усилията на България и останалите държави от групата на единомислещите за защита на интересите на товарния транспорт и на националните икономики.

  • Резултатите от двете проучвания, сочат, че тези разпоредби биха довели до 3,3 милиона допълнителни тона емисии на въглероден двуокис годишно.

19/02/21 22:23

КЛЮЧОВИ ДУМИ

ЕК провери: 3,3 млн. тона отгоре емисии, ако камионът се връща на 8 седмици

Проучвания на ЕК потвърдиха българската позиция, че  Пакета Мобилност I водят до ръст на вредните емисии, съобщиха от министерството на транспорта. Европейската комисията започва дискусия с държавите членки и с Европейския парламент във връзка с публикувани резултати от...

24 chasa Bg ·

Проучване: Пакет Мобилност I увеличава вредните емисии

Европейската комисията започва дискусия с държавите членки и с Европейския парламент във връзка с публикувани резултати от проучвания за негативно въздействие на текстове от Пакета Мобилност I. Това е в потвърждение на българската позиция, че норми като разпоредбата за връщането...

Actualno ·

Свързани теми

×
Последете Palo в Facebook