22.07.2019

  • Това каза пред журналисти председателят на КЕВРИван Ивановпо повод оплакванията във връзка с резките изменения на цената на тока на енергийната борса, които се забелязват преди всичко в сегмента ден напред.

  • Причината за първата по рода си подобна проверка от страна на регулатора е сигнал от работодателски организации за манипулации на енергийната борса.

  • В КЕВР е сформирана работна група, която да проучи дали има нарушаване на търговията на едро на електрическа енергия на Българската независима енергийна борса (БНЕБ).

  • Той уточни, че проучването ще завърши с доклад, който ще бъде разгледан на заседание на КЕВР, на което ще се прецени дали да се започне производство или Комисията ще прекрати разследването по случая.

11/01/19 15:58

КЛЮЧОВИ ДУМИ

Държавата започва проверка на свободния пазар на ток

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) започва разследване на цените на тока на свободния пазар, съобщи председателя на комисията Иван Иванов. Причината за първата по рода си подобна проверка от страна на регулатора е сигнал от работодателски организации за манипулации...

Pariteni ·

Държавата започва проверка на свободния пазар на ток

Φωτογραφία αρχείου

Свързани теми

×
Последете Palo в Facebook