28.03.2020

  • В редица държави в Южна Азия и Африка обаче хората с ниски доходи продължават да ходят на работа, защото не могат да си позволят да изпуснат приходи.

  • Никой не слуша президента Индонезийският президент Джоко Видодо призова гражданите да останат по домовете си, да работят и да се молят (по възможност оттам) в следващите две седмици.

  • В държави като Индия, където десетки милиони домакинства в бедняшките квартали живеят в трудни условия и където 90% от работните места са в сивата икономика, обявената във вторник блокада реши дилемата вместо гражданите.

  • Няма как индонезийците да обърнат внимание на този призив - 60% от индонезийските работещи са в неформалния сектор; а това означава почти колкото населението на Германия, отбелязва Франкфуртер алгемайне цайтунг.

26/03/20 07:07

КЛЮЧОВИ ДУМИ

Да останеш вкъщи или да оцелееш - дилема за милиони по света

Последните масови събирания в Кибера на 20 март, два дни преди въвеждането на строги ограничения - кафенетата в Кения затвориха Оплакванията от социалното дистанциране и коренната промяна в начина на живот, с всички неудобства, изглеждат като проблем на "развитите държави",...

Dnevnik BG ·

Свързани теми

×
Последете Palo в Facebook