12.08.2020

С ЕДИН ПОГЛЕД

  • Обектът ще бъде отворен за обиколки от 3 август до 2 октомври Гърция откри първия по рода си подводен музей край бреговете на остров Алонисос в западната част на Егейско море.

  • Министърът на културата Лина Мендони, заедно с други служители, присъстваха на церемонията, която се проведе под вода от водолази, предаде БГНЕС.

  • Находката лежи на 21-28 метра дълбочина близо до бреговете на остров Перистери и съдържа 3 000 до 4 000 амфори, каза Мария Агалу, председател на общинския съвет на Алонисос пред телевизия Скай.

  • Големият търговски кораб, за който се смята, че е потънал поради лошо време около 425 г. пр.н. е. е превозвал хиляди амфори с вино от Халкидики в Северна Гърция и остров Скопелос.

01/08/20 19:06

КЛЮЧОВИ ДУМИ

Първият по рода си подводен музей отвори врати в Гърция

Обектът ще бъде отворен за обиколки от 3 август до 2 октомври Гърция откри първия по рода си подводен музей край бреговете на остров Алонисос в западната част на Егейско море. Министърът на културата Лина Мендони, заедно с други служители, присъстваха на церемонията, която...

infomreja ·

Първият по рода си подводен музей отвори врати в Гърция

infomreja

Гърция откри първия по рода си подводен музей „Партенон на корабокрушенията“

Гърция откри днес първия по рода си подводен музей, находка от амфори на древен кораб от V в. пр. н. е., обозначена като "Партенон на корабокрушенията", край бреговете на остров Алонисос в западната част на Егейско море. Министърът на културата Лина Мендони, заедно с други...

Faktor ·

Гърция откри първия по рода си подводен музей „Партенон на корабокрушенията“

Faktor

Свързани теми

×
Последете Palo в Facebook