26.05.2019

  • Базираната във Великобритания компания за управление на инвестиции Baillie сега притежава 13,2 милиона акции на Tesla според подадената до регулатора информация.

  • На пръв поглед това не звучи като голяма промяна, но през четвъртото тримесечие Baillie е придобила близо 109 000 акции на Teslа на стойност 32 милиона долара, ако се основаваме само на цената от петък.

  • В края на миналата година Baillie Gifford заяви, че подкрепя дългосрочните амбиции на изпълнителния директор на компанията Илон Мъск, определяйки го като предприемач на „визията и амбицията, който работи за общото благо“.

  • Това означава, че фондът разполага с книжа на Tesla на стойност повече от 4 милиарда долара, базирано на последната цена на акциите от 304,26 долара.

11/02/19 11:15

КЛЮЧОВИ ДУМИ

Голям инвеститор в Tesla увеличава залога си

Компанията Baillie Gifford, един от водещите акционери в американската компания Tesla и втори по големина институционален инвеститор в компанията, е увеличила дела си в производителя от 7,64% до 7,71 на сто, предава Techcrunch, позовавайки се на документи от пазарния регулатор. На...

Investor ·

Голям инвеститор в Tesla увеличава залога си

Investor

Свързани теми

×
Последете Palo в Facebook