06.02.2023

  • Европейската комисия е одобрила Програмата за трансгранично сътрудничество между България и Република Северна Македония 2021-2027.

  • Над 15,5 млн.евро от бюджета на програмата са предвидени за проекти за интегрирано териториално развитие, насочени към специфичните нужди на региона.

  • Ще бъде финансирано изграждането на ГКПП Струмяни - Берово и свързаната с това инфраструктура с цел подобряване на регионалната свързаност и стимулиране на икономическия растеж в трансграничния регион.

  • Ще бъдат финансирани дейности по разработване на цялостни, интегрирани и устойчиви туристически продукти, увеличаване на производствения капацитет на малки и средни предприятия и разширяване на тяхната икономическа активност към нови пазари и продукти.

30/11/22 14:59

КЛЮЧОВИ ДУМИ

Вливат 31 млн. евро в областите Благоевград и Кюстендил и три региона в РСМ за 7 години

Европейската комисия е одобрила Програмата за трансгранично сътрудничество между България и Република Северна Македония 2021-2027. Над 31 млн. евро ще бъдат инвестирани в областите Благоевград и Кюстендил у нас и в Североизточен, Източен и Югоизточен планов регион в РСМ...

News BG ·

Свързани теми

×
Последете Palo в Facebook